7.7.2013

Kisaraportti Voimarinne 2013 Olympiamatka

Aquathlon

Lauantaina kisattiin voimarinteellä ja ylpeänä isänä voin kertoa että tyttäreni tuli sarjassaan toiseksi häviten voittajalle vain 8 sekuntia ja voittaen kolmosen tiukassa loppukirikamppailussa sekunnilla. Kokonaiskisaaskin viides sija ja olihan noita tenavia sentään toista kymmentä kisaamassa. Hieno debyytti, joskin heti kisan jälkeen lapsi ilmoitti että ei enää ikinä tämmöistä rääkkiä. Otti varmasti itsestään kaiken irti, varsinkin kun se nousu rannasta on tosi rankka.

Olympiamatka

On courtesy by Timo Kananoja

Minä puolestani kävin vetäsemässä ensimmäistä kertaa olympia- eli perusmatkan aikaan 2:44:15. En vetänyt ihan täysillä vaan ajatus oli tehdä nouseva vauhtinen harjoitus, joskin siitä tuli vähän tasapaksu AeK. Ei ehkä paha näin kun on enää 2 viikkoa puolimatkan kisaan. TRIMPksi muodostui 288, kun etukäteen olin budjetoinnut 250, joten täytyy ottaa ihan iisisti ensi ja seuraavalla viikolla.

Sijoitus miesten eliittsarjassa oli 54. kun mukana oli 84 kisaajaa.

Ohessa lajianalyysit, joissa itse mittaamani aika ensin ja virallinen aika toisena. Sijoitus on siinä suorituksessa eikä kumulatiivisesti sen suorituksen jälkeen.


Uinti

Aika: 30:11 / 31:55
Sijoitus: 59.
Keskisyke: 139
TRIMP: 50

Uinti kulki varsin keveästi enkä lähtenyt alussa hötkyilemään vaan uin omaa rauhallista uintiani. Toisella kierroksella jouduin pari kertaa molemmilta puolilta kiilatuksi, joten olihan ihan hyvä että tulikin tämäkin koettua ennen Joroista.

T1

Aika: 4:20 / 2:20
Sijoitus: 65.
Keskisyke: 146
TRIMP: 8

Ekassa vaihdossa kirmasin ylämessä muutamien ohi, mutta kun halusin laittaa pyöräilypaidan päälle, niin sen kanssa sähläämiseen meni liikaa aikaa. Mutta ei sählätä sitten Joroisilla.

Pyöräily

Aika: 1:16:34 / 1:16:48
Sijoitus: 49.
Keskisyke: 142
TRIMP: 131
Keskikadenssi: 84

Pyöräily sujui ihan hyvin ja aika paljon ohittelin vaikka alun jälkeen sain sykkeen pidettyä aerobisella kynnyksellä. Lopussa kun yritin sitä nostaa niin en vaan saanut jaloista irti pyöritysnopeutta. Sijoituksesta päätellen mun vahvin laji tällä hetkellä. Garmin mittasi

T2

Aika: 1:01 / 1:15
Sijoitus: 66.
Keskisyke: 136
TRIMP: 1

Vaihdot vedin Joroisten tyyliin eli mulla oli tavarat säkissä ja tungin ne sinne takaisin, joten se selittää hiukan muita hittampia vaihtoja. Tähän olin päätynyt koska kyseessä oli pikemminkin viimestelevä harjoitus Joroista ajatellen ja toisaalta kun mulla ei oikein ole asiaa rahapalkinnoille, niin turha tästä on niitä 30 sekuntia pois nippaista tällaisessa kisassa.

Juoksu

Aika: 52:05 / 51:55
Sijoitus: 59.
Keskisyke: 142
TRIMP: 131

Juoksussa ei vaan saanut askelta lennokkaaksi eikä se muutenkaan tuntunut hyvältä kuin vasta viimeisellä kilometrillä. 

Kaikkinensa ihan hyvä harjoitus josta toivottavasti toivun Joroisiin mennessä; tuntuu ettei se voinut liian kova harjoitus olla.

On ihan kiva että maailmasta löytyy ihmisiä jotka järjestävät triathlon kisoja. Kisoihin osallistujana toivoisi asioiden etenevän kuten etukäteen on ilmoitettu ja kun näin ei käy, niin mua ainakin hiukan harmittaa. Toisaalta minä olen aika vaativa ihminen, joten päädyn useissa yhteyksissä vaatimaan ehkä hukan liikaakin. Vaikutti kuitenkin siltä että jatkoa ajatellen järjestäjien taytyy terävoittää reittimerkintöjä varsinkin kriittisissä kohdissa sekä etukäteen ilmoitettujen aikataulujen pitoa. Kisan hintaan sisältynyt paella oli todella herkullista joukkomuonaan varsinkin runsaan aiolin kera.

5 kommenttia:

 1. Reitit oli kyllä kivan haastavat Voimarinteellä. Reittimerkinnät olivat pääasiassa hyvät mun mielestä, mutta ne 90 käännökset oli tehty tötsillä vielä vaikeemmiks.

  Mä en ole ensivuoden em-kisoista kuullut. Mitkä kisat on tulossa Suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin olin onnistunut lukemaan sen numerolapun mukana tulleen mainoksen niin että kyseessä olisi ollut EM-kisat, mutta näinhän ei asian laita ollutkaan. Pahoitteluni perättömiksi osoittautuneista huhuista ja kiitos kun kommentoit. Päivitin tekstiä tältä osin ja lisäsin hienon kuvankin.

   Poista
 2. Hyvä tytär ja hyvä isä! =)
  Mulla oli kans mielestäni semmonen tasapaksu suoritus, mutta ihan hyvä Joroisia ajatellen.

  Mua kans risoo jos noi ilmoitetut ajat ei päde.

  Hauska kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos härrelle kuvasta; käytin kun blogissasi luvattiin että saa käyttää (mutta ehkä ei olisi ollut pakko näyttää parasta puoltaan). Olisin muuten muutaman kerran kommentoinut sun blogiin, mutta kun se ei ole teknisesti tällä hetkellä mahdollista, kun ne hieroglyfit menevät puuroksi käyttämilläni selaimilla. Oletko harkinnut että tarvitaanko vahvaa tunnistautumista kommentointiin?

   Poista
  2. Hei ei tod. tarvita vahvaa tunnistautumista, mutta Fitfashion on sen laittanut jokaiseen blogiin toistaiseksi. En tykkää siitä, mutta en myöskään voi asialle mitään. Ehkä se häipyy tai tulee vapaaehtoiseksi jossain vaiheessa. Sitten kommentoit. =)

   Poista