8.6.2013

Kisaraportti Sääksi Triathlon 2013 - sprinttimatka


Aika: 1:21:08
Sijoitus: 17. sarjassa M45

Olinhan sitten SM-kisoissa Nurmijärvellä. Ihan hyvin meni vaikka ministerille hävisinkin vajaan 10 minuuttia. Viereiseen pilttuuseen sattui sarjani kakkonen, jonka kanssa vaihdettiin pari sanaa kisaa ennen ja sen jälkeen. Varsin mukavan oloine huippuheppu, jolta sain sykkeiden osalta hiukan ajateltavaa.

Uinti
14:24
124 / 157
TRIMP=32
Etukäteen olin päättänyt ottaa uinnin ihan iisisti ja keskittyä tekniikkaan. Onnistuinkin tässä yllättävän hyvin, osittain siksi että uintilinjani olivat aika omaleimaiset varsinkin ekalta poijulta tokalle, jossa koukkasin reilusti rannan suunnalta. Ei tullut kuitenkaan juurikaan törmäilyjä tai yliuinteja ja olin ihan tyytyväinen kun ei vedessä muutenkaan ahdistanut.

Eka vaihto
55 tai 2:49
TRIMP=10
Vedin vaihdon Joroisten tyyliin eli mulla oli pyöräilyrojut pussissa, jonka tyhjensin asfaltille ja rupesin pukemaan. Ihan hyvin meni kengät ja kypärä päähän - ei valittamista. Järjestäjän tarjoama vaihtoaika oli 55 sekuntia, mutta itse kellotin rannasta pyörän selkään hyppäämiseen ja se vei 2:49. Sykemittatin kanssa meinasi olla hankaluuksia, kun joudun irrottamaan sen ranteesta saadakseni märkäpuvun hihan pois kädestä ja sitten kun laitan sen väärinpäin takaisin ranteeseen, jotta näen helpommin näytöt pyörän selässä, niin se on hankalaa laittaa kiinni. Tuo hiukan hidasti mun juoksua, mutta onnistui kuitenkin.

Pyöräily
42:32 tai 39:22
156 / 176
34.6 / 56.7
87 / 104
TRIMP=118
Fillarilla olin päättänyt vetää niin lujaa kuin vaan pystyn ja pitää kadenssi korkealla. Onnistuin siinäkin ihan hyvin - tai kadenssin osalta suorastaan huikeasti. Aika paljon tuli ohiteltua jengiä ja muutama tuttukin jäi tässä vaiheessa taakseni. Todellinen keskinopeus oli aavistuksen kovempi kuin mitä tuossa mainitsen, sillä huomasin napsauttaa väliajan vasta kenkiä vaihtaessa. Pyöräilyyn olen todella tyytyväinen. Pyöräilessä join puoli pulloa urheilujuomaa ja hiukan vettä.

Toka vaihto
1:10
TRIMP=2
En ollut etukäteen painanut tarpeeksi hyvin paikkoja mieleen ja menin oman paikkani ohi, joten hukkasin tässä hiukan aikaa. Sukat ja kengät jalkaan, lippis päähän ja menoksi.

Juoksu
23:19 tai 23:10
158 / 168
4:32
TRIMP=78
Juoksu lähti ilman ongelmia kulkemaan kilsan paikkeilla pääsin jälleen pyöräilyssä ohittamani seurakverin ohitse. Mulla on selvästi vaihdossa petraamisen varaa. Ministeri tuli vastaan puolnetoista kilometrin kodalla.Kun matkaa maalin oli puolitoista kilometriä, niin tapahtui kisan mielenkiintoisin juttu. Kuulin kun naisen läähättävä ääni lähestyi minua, mutta kun hän sai minut kiinni, niin ei mennytkään ohi vaan jäi niskaani hengittämään. Oletin että kerrankin mun hartiat on niin leveät että joku käyttää niitä hyödykseen lievään vastatuuleen. Kun hiukan oli energiaa, nin pistin lisää vauhtia, mutta läähätys kuului aina vaan yhtä läheltä. Paahdoin menemään jo aika maksimilla, kun nelisensataa metriä ennen maalia hän kuiskasi 'Ohita se'. En ekaksi tajunnut mistä on kyse vaikka olinkin jo havainnut edessäni hiukan hyytyneesti kulkevan selän. Pian kuului uudestan kuiskaus 'Ohita se' ja silloin tajusin että sen edellä menevän selän pohkeessa luki M45, kuten minullakin, joten siitä lähti mun huikea loppukiri. Tässä vaiheessa läähätyskin lakkasi jo kuulumasta. Erityiset kiitokset tälle läähättäjälle, joka siivitti mut laadukkaaseen loppukiriin. Juostessa join mukillisen vettä kääntöpaikalla.

Juoksuvauhti oli kyllä ihan huikea eli meni samoihin kilometriaikoihin kuin Edenissä. Tosin jäin edellisellä viikolla vedetystä vitosesta reilun vitosen, mutta sehän nyt on varsin oletettavaa kun on tehnyt hiukan muutakin kun virkeänä vain juossut.

Rasitukseltaan kisa vastasi kolmen tunnin PK-pyöräily, mutta oli vain kaksi kolmannesta taannoisesta puolimaratonista.

Tällaisia ajatuksia näin äkkiseltään kisan jälkeisenä iltana. Tulokset

4 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä kisasta. =) Kelikin oli hieno ja se teki mulle ainakin tosi hyvän fiiliksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvät jäi fiilikset ja nopeeta oli toipuminen.

   Poista
 2. Hieno kisa. No tulihan sun huimalle juoksuvauhdille jokin järjellinen selitys. Starttaat kyllä Joroisille selkeä ennekkosuosikin viitta harteilla. Tarkkojen tieteellisten tutkimuksien mukaan ennakkosuosikin viitta vie juoksuvaudista noin 10s/km, mutta siihen sulla näyttäisi olevan vielä varaa ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LOL. Pyöräilyn jälkeinen juoksu - jos se vaan sujuu niin viitat liehukoot.

   Poista