24.6.2013

Harjoituskortti 2013W25

8 h 57 min
CTL = 99
ATL = 99
KUMTRIMP = 616
VK% = 10.8
Karkkisuklaapullapiparisaldo = 2


Keskimääräiset viikkotunnit

Tunnit vuoden alustaTiistaina pystyin ensimmäistä kertaa oikeasti hyödyntämään edes jollain tasolla peesiä uinnissa. Vetelimme porukalla useamman kerran 300 metrin rundia järvessä ja kolmella ensimmäisellä vedolla keskityin vain peesaamaan ja homma sujui ihan hyvin. Sitten vaihdettiin järjestystä ja hommasta ei enää tullutkaan mitään eli mun peesaaminen taitaa olla kiinni siitä minkälainen menijä edessä on. Joka tapauksessa oli miellyttävää havaita että peesaaminenkin voi otollisissa olosuhteissa sujua ihan leppoisasti varsinkin jos vauhti on hillittyä. Tarkoitus oli kiristää loppua kohden, mutta vaikka kuinka yritti polskia menemään niin ei se ajoissa vaan näkynyt. Kaikki vedot menivät 5:05 ja 5:21 väliin eli ihan mukavaan vauhtiin meikäläiselle.

Tuohon päälle vedettiin paritempoa fillarilla, joka jossain vaiheessa muuttui nelitempooksi. Sain pyöräillä itseäni parempien seurassa, joten nelitempo muuttui jossain vaiheessa kolmitempoksi niin että minä sinnittelin perällä. Kiitos vaan armollisille vetureille hyvästä vauhdista. Tuntui enimmän osaa harjoitusta että jalat ei oikein toimi, vaikka pumpussa olisi ollut kyllä varaa. Sykemittarikin näytti alkumatkasta mitä sattuu arvoja vaikka just oli tultu uimasta, jossa se ei mitannut sykettä ja matkankin antoi kutakuinkin tuplana. Todella luotettava härveli. Kampea tuli käännettyä tiuhemmin kuin koskaan ja keskinopeuskin oli todella hyvä eli 34 kilsaa tunnissa; tosin sitä vauhtia mulla olisi tarkoitus pitää Joroisilla ihan ilman vetoapuja. Kun tuosta harjoituksesta nappaa parhaan 40 kilsan pätkän, niin keskari on 34.4 ja sitä kovempaa en harjoituksissa ole polkenut kuin kerran ja taphtumistakin vain Tour de Helsinki 2012 ja Pirkan pyöräily 2013 menevät edelle.

Jos joku on polkenut mun kanssa 22.7.2012 noin 100 kilsan treenin, niin kerro mistä oikein oli kysymys, koska se on melkoisen huikea pyöräily mun osalta. Tuossa SportTracksissä kyseinen pyöräily ponnahtaa keskisyketilastoissa aina top vitoseen ja olisi mielenkiintoista tietää mitä silloin oikein tehtiin ja millä porukalla kun mun kirjanpidossa on vain kovaa dataa.

Keskiviikkona olisi pitänyt huilata, mutta kävin sentään salaa tennistä pelaamassa. Kenttä oli todella mainiossa kunnossa, mutta peli ei. Tässä vaiheessa rupesi nokka vuotamaan, joka tarkoittanee sitä että olen joko allerginen koirille tai heinille, sillä meille tuli maanantaina hurtta viikoksi hoitoon. Täytynee käydä tutkimuksissa.

Torstaina oli yksi kesän merkityksellisimmistä harjoituksista; ei sillä että se etukäteen olisi mitenkään erityisen korvamerkitty harjoitus ollut, mutta nyt taisin Hoon ansiosta oppia jotain oleellista pyöräilystä. Manailin alkumatkasta että en oikein tiedä miten saan sykkeet pyöräilyssä nousemaan VK-alueelle, kun tuntuu että ne vaan pysyttelevät alhaalla. Hoo käski kokeilla kadenssin nostoa ja väitti että sen putäisi nostaa samalla myös sykettä. Jotenkin mulla oli aivan päinvastainen käsitys asiasta, mutta päätin silti kokeilla. Kokeilu kannatti aivan ehdottomasti, sillä siitä eteenpäin tuntui kuin vaihdekepillä olisi voinut suoraan säätää sykettä. Pystyin sykkeen puolesta tekemään täydellisen kontrolloidun harjoituksen viimeistä kolmea kilometriä lukuunottamatta ja olen todella tyytyväinen. Enimmäkseen meikä hoiteli vetohommia mutta siinä kolmen kilometrin kohdalla Hoo lähti ylämäkeen vetämään ja mulla ei ollut mitään saumaa vastata tuon kokeneen maastopyöräilijän ylämkivetoon.

KIITOS HOO. Olen ihan aidosti sitä mieltä että tuo oli kesän paras valmennusvinkki ja uskon että kaikki mitä meikku vetää Joroisilla yli 34 kilsan keskarin on tuon vinkin ansiota. Vielä kun uintiin löytyisi jotain samanlaista kikkakolmosta. Kahdesti olen pystynyt pyörittämään kovemmalla kadenssilla, mutta molemmilla kerroilla keskisyke on ollut 155 kun nyt se oli 135, joten uskon tämän olevan yhdenlainen viisasten kivi mun suorittamisessa. Paras kymppi vedettiin 36.5 keskarilla ja pyöritysnopeus oli 98!

Perjantaina kävin taas uimassa ja sisällytin siihen kaksi saman mittaista vetoa kuin tiistainakin, mutta jostain syystä ne olivat 20 sekuntia hitaampia vetoja.

Sunnuntaina oli aivan mahtava yhdistelmäharjoitus. 750 metrin uintipätkät menivät aikoihin 14:26 ja 14:31 eli jotenkin saan uitua nopeammin kun muitakin on samaan aikaan polskimassa, vaikka tällä kertaa en pahemmin peesaillut. Siihen vielä päälle hyvä pyöräily ja juoksu, joten ihan hyvä viikko vaikka jäikin alle 10 tuntiin, mutta ehkä se pitääkin tässä vaiheessa olla laatua eikä määrää.2 kommenttia:

  1. Blogien laatu sen kuin paranee. Etenkin tuo kehuminen lämmittää eli kiitokset kiitoksista =). Olen itse pohtinut tuota uimavauhtien parannusta, etenkin kun mun 750 m ajat olivat 15.07 ja 15.26 eli jäin 1,5 min verran 1,5 km, kun tavoite oli olla tuonverran edellä ;-). Noh olen päätynyt kahteen konkreettiseen paranuskeinoon 1) vartalon kiertoa on tehostettava, mulla on erityisesti auttanut märkäpuvulla uiminen pullari nilkkoihin sidottuna 2) suunnistusta on parannettava, mulla erityisesti pitää tehostaa vasemmalta puolelta hengitystä ja suunnistusta siltä puolelta, koska vastapäivään kierrettävä rata on mun mielestä helpompi lukea vasemmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tänä kesänä oppinut suunnistamaan - Vihnuksen poijujen ympäri. Järvi on liian tuttu eli pitäisi varmaankin käydä muissa järvissä, jotta joutuisi oikeasti suunnistamaan. Karrikoidusti voisi sanoa että tunnen jo puiden latvoista mihin päin pitää mennä eli varmaan tuo ero Vihnuksella johtuu suurelta osin tästä seikasta. Sääskessä kun oli loisketta edessä, niin ei niitä poijuja pystynyt näkemään vaan piti luottaa että loiskeen seuraaminen vie oikeaan suuntaan ja vasta todella lähellä poijua pystyi asian varmistamaan - tai sitten tosi sivussa reitiltä.

      Poista