16.6.2013

Kisaraportti Karjala-maraton Pori

Aika: 1:13:19
Sijoitus: 2. sarjassa M45
Keskisyke: 157
Maksimisyke: 167
TRIMP: 246

Hopeeta tuli eikä se todellakaan ole häpee, koska edelleni ennäti ainoastaan hyvä ystäväni jo lähes 40 vuoden takaa. Hän kisasi ensimmäistä kertaa näin pitkällä matkalla, mutta todella onnistuneesti. Upea debyytti; olisittepa nähneet kun hän viimeisellä kääntöpaikalla päätti kiristää vauhtia. Kulunutta sanontaa on pakko lainata eli ukko lähti kuin hauki rannasta; juoksi melkein yli liian hitaasti juomaa napanneesta jäniksestä, joka en siinä vaiheessa ollut enää minä.

Karjalan-maratonhan on pituudeltaan 10 mailia eli hiukan yli 16 kilsaa. Kukaan ei tunnu tietävän miksi, mutta oma teoriani on lyhykäisyydessään että Viipurihan oli kovin kansainvälinen kaupunki. Eihän tuolla juoksijoita toki ollut kuin noin 30 eli kokonaiskisassa sijoituimme sijaluvuille 8 ja 10, mutta oli meidän ikäluokassa kaksi muutakin. Tällä kertaa kisa juostiin kolmen reilun vitosen lenkkinä hiekkapohjasita kävelytietä Porin urheilupyhätöstä kohti Katinkurua ja noin 2.5 kilsan kohdalta samaa reittiä takaisin.

Lähdin vetämään sellaista 4:30 vauhtia ja eka vitonen mentiinkin hiukan alle. Tokalla vitosella iski hiukan hyytymistä ja viimeisellä lenkillä takaa tuli yksi juoksija jonka kyytiin kaverini hyppäsi. Itsekin yritin peesata, mutta ei vaan saanut koneesta irti niin että olisi pysynyt kyydissä. Niinpä keskityinkin sinnittelemään maaliin ja pitämään muut ikäsarjamme juoksijat takana siinä onnistuen.

Vaan hyvä juoksu tuo loppujen lopuksi oli kun vertaa muihin omiin suorituksiini. Ainoastaan pari viikkoa sitten olen kyennyt vetämään vitosen nopeammin kuin eka vitonen tässä kisassa kun tuolloin vedin pelkän vitosen. Paras kympin pätkä siinä meni 16 sekuntia nopeammin kuin kuukausi sitten Edenin puolikkaalla. Paras 15 kilsan pätkä tosin häviää Edenin vastaavalle 3 sekuntia, mutta tyytyväinen täytyy kaikkinensa olla, kun herkistely ei ehkä ollut paras mahdollinen.

Muutoinkin tuli tehtyä sellainen aloittelijan moka, että en muistanut teipata nännejä. Suihkussa on tällä hetkellä vähän ikävä käydä eikä se valkoinen paita, jonka selkämyksen mainoksen kaverini sanoi sisäistäneensä paremmin kuin hyvin, ole enää ihan kauttaaltaan valkoinen. Tästä samaisesta syystähän jo Napoleon aikanaan määräsi upseerit pukeutumaan punaiseen, jotta miehistön moraali ei kärsisi upseerien haavoittuessa.

Ohessa data: http://connect.garmin.com/activity/328810719

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti