31.12.2012

Harjoituskortti 2012W52

Kakkosviikko

11 h 20 min
CTL = 80
ATL07 = 114
ATL14 = 97
VK% = 8.7
AK = 18 / 3
82.2 kg
Tapaninpäivän ansiosta ihan huippuviikko, kun tuli vedettyä kaksi kolmituntista hiihtolenkkiä. Sunnuntainen lenkki oli varsinaista herkkua, kun sattui mun nanosuksille optimikeli. Ladut ovat Pirkanmaalla melko pelottavassa kunnossa ainakin tuolla Koukkujärvi - Julkujärvi - Lamminpää maisemissa. Nokian maine hyvien latujen kuntana alkaa olemaan vaarassa: pahimmillaan kun pajukko kutittelee palleja, niin voinee olettaa että lumitilanne ei ihan kaikkea surkeutta selitä. Toisaalta täytyy olla ihan tyytyväinen että on jo päässyt hiihtämään peräti 100 kilsaa, joka taitaa olla juuri sen verran enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Hauska episodi sattui tänään ladulla kun kapusin mäkeä noin kilsa ennen koukkua; noin 70v mamma tuli mäkeä alas ja tullessaan manasi kovaan ääneen että "kun ei täällä ole kunnollista latua". Ei hän varmaan meinannut että se mun vika olisi, mutta olipahan saatava avautua. Rupesin siinä sitten miettimään että mammanhan on tarvinnut hiihtää kouluun ja takaisin ennen kuin latukoneita oli keksittyäkään, joten siihen nähden ladut olivat kai vielä tuolloin puolenpäivän aikaan ihan siedettävässä kunnossa.

Laskettelukausi aloitettiin lauantaina kun lapsille ja mulle hommattiin ensimmäiset laudat. Ellivuoressa käytiin harjoittelurinteessä kokeilemassa. Tulipahan ainakin siteen irrotus- ja kiinnitystreeniä siinä nyppylässä. 2h20min maltettiin rinteessä olla ja siihen sisältyi evästaukokin. Melkoisia sykepiikkejä oli mittariin tullut ja nyt en ole ihan varma että olikohan kyse mittavirheestä vai todellisista piikeistä kun TRIMPiksi kertyi kuitenkin 34 tuosta laskettelusta.

Tennikseenkin otin pitkästä aikaa sykemittarin mukaan ja yllättävän rajua oli meidän tämänviikkoinen pelaaminen: TRIMP oli peräti 67. Normaalisti olen syksyisen mittauksen perusteella iskenyt tenniksen TRIMPiksi 12, mutta nyt täytyy kyllä ottaa mittari jatkossa mukaan. Tosin ensimmäistä kertaa eläissäni tein loikkatreenin ennen tennistä, joten se varmaan nosti syketasoa tennikseenkin. Jos jollakulla on hyviä loikkatreenivinkkejä, niin pistä ihmeessä jakoon kun mä en ole sellaisia koskaan opastetusti tehnyt.

Vuosi on hyvä päättää siihen että CTL nousi ensimmäistä kertaa heinäkuun jälkeen 80 tasolle. Siellä se olisi tarkoitus pitää ja katsoa että minkä verran sitä pystyy vielä nostamaan. Jatkossa rupeaa olemaan paremmin vertailukohtaa edellisiin vuosiin kun treenaus tuli kahtena edellisenä vuotena aloitettua vuoden alusta. On toki myönnettävä että pari päivää on tuntunut siltä että urheiltu on eli lihakset ovat olleet hiukan väsyneet, mutta toisaalta tuntuu siltäkin että peruskunto alkaa olemaan ihan rautaa.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä tunnit ja fiiliksetkin näyttävät olevan kohdallaan. "Hauskoja" nämä ihmiset joskus laduilla ja muuallakin. Mun työkaveri oli taannoin hiihtämässä lapsiensa kanssa Kaupissa. Ohikiitävä mieshiihtäjä oli todennut, että "voisitteko mennä hiihtämään jonnekin muualle".

    VastaaPoista