26.11.2012

harjoistuskortti 2012W47


Räjähtävä lepoviikko

7 h 34 min
CTL = 71
ATL07 = 80
ATL14 = 76
81.5 kg
VK% - kaikki = 19.8
VK% - ohjelma = 0
AK = 60 / 4Maanantaina kävin hierojalla joten en voinut treenata.

Tiistaina oli työreissu ja sukulointia joten en voinut treenata enkä tohtinut venytelläkään.

Keskiviikkona tein elämäni ensimmäisen räjähtävän voiman treenin. Selkä-, vatsa- ja kylkilihakset normisti 40s ja sen jälkeen 3 x 5 x hyppy tangon kanssa, 3 x 5 x työntö tangon kanssa ylös asti ja 3 x 8 x penkille nousu tangon kanssa varpaille 4 minuutin palautuksella. Aika kömpelöä oli mun toiminta eikä meininki tuntunut erityisen räjähtävältä vaan lähinnä pelkäsin että joku räjähtää nauramaan.

Torstaina oli 1000m märkäpukutestiuinti, jonka vedin peesissä aikaan 18:16. Olin letkan viimeinen, joten uidessa ei tarvinnut stressata takaa tulevien takia ja näin ollen sain uida melko lailla oman uintini. Meno olikin rentoa ja fiilis uinnin jälkeen paljon parempi kuin edellisen testiuinnin. Mun uintiani helpotti parempi ratakin; ihan totta uimaradoilla on eroa jo on surkea kääntyjä kuten minä, sillä Nokian uimahallin 1 ja 2 radoilla on sellainen 30 senttinen korotus päädyissä. Kun sellaista ei nyt ollut niin pääsin kääntymään tosi nopeasti.

Perjantaina taas salille räjähtävää voimaa treenaamaan, muuten samalla tavalla kuin viimeksi mutta nyt kolmen minuutin palautuksella. Heti harjoituksen alkajaisiksi havaitsin alaselän rupeavan oireilemaan, mutta vedin treenin kuitenkin suunnitellusti läpi.

Lauantaina selkävaivat jatkuivat ja hiukan pahenivat; kaurapussia kehiin kolmen minuutin lämmityksellä useampaan otteeseen. Vedin kuitenkin geopyöräilyn seiskavaihteisella; selän puolesta meni hienosti, mutta kätköilyn puolesta huonosti. Ensimmäistä kätköä kun lähestyin autiolla maton pesupaikalla ja juuri kun olin saanut fillarin parkkiin ja vainun 30 metrin päähän, niin eiköhän jostain pölähtänyt autolla joku isukki kolmen lapsen kanssa siihen kalastamaan. Hienoa sen perheen kannalta, mutta vaivihkainen kätköily muuttui mahdottomaksi, joten ajelin sitten harmistuneena lyhintä tietä kotiin.

Iltapäivällä oli uintitreenit, jotka sujuivat tosi hienosti. Valmentajan johdolla vedettiin tekniikkaa ja kolme tai neljä ensimmäistä tekniikkatreeniä hymyilyttivät aivan kympillä; meno oli niin helppoa ja ihanaa ettei voinut olla hymyilemättä. Jossain vaiheessa valmentaja huusi että "hyvä tekniikka, ihan kuin jotain olisi loksahtanut kohdalleen". Itsestäkin tuntui ihan samalta vaikka en osaa varmasti sanoa mikä tuo loksahdus olisi ollut; viimeisimmät muutokset ovat olleet leuan siirtäminen pois rinnasta hengittäessä, vartalon kierron tiedostettu tehostaminen sekä nilkkojen ojentelu. Tuli siellä sitten loppupuolella taas joku uusi tekniikkaharjoitus joka palautti maan pinnalle, kun tuntui ettei siitä mitään tullut.

Ilta menikin sitten vähän viihteelle eli otin lievän suojakännin, jotta ei tarvinnut sunnuntaiaamulla edes harkita Pyhäjärvijuoksua; meinaan olihan selkä hiukan jumissa eikä mun mielestä 27 kilometrin kokeilu ollut järkevää.

Sunnuntaina venyttelyä ja kaurapussia ja illalla kuitenkin sählyä kokeilemaan. Eipä haitannut selkä pelatessa, mutta istuminen on sille pahasta.

Lepoviikoksi ihan jees tuota selän jumitusta lukuun ottamatta. Lisäksi venyttely vähentyi tälläkin viikolla.

6 kommenttia:

 1. Heijee, enpäs tiennytkään että sinullakin on blogi. Törmäillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan mulla, niin kuin sullakin. Mistäs tiesit tänne tulla?

   Poista
  2. Luin kommenttisi Jaanan blogista ja kävin kurkistamassa, kuka siellä kommentin takana oikein on :)

   Poista
 2. Suojakänni onkin oiva termi käytettäväksi perustelemaan tissuttelua. Mikähän on riittävä peruste tuollaisen (teko)syyn käyttämiseen ;-) ?
  Mun torstain testiuintini ei mennyt ihan niin loistavalla tavalla kuin sinun. Uinnin jälkeen kuvittelin, että jonkinlaisia varoja parantamiseen olisi ollut, mutta kun tarkastelin syketietoja niin kävi selväksi, että ANA-kynnyksellä mentiin noin 5min jälkeen. Joten uinti mun osaltani maksimisuoritus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alunperin olen tuota suojakänni termiä kuullut käytettävän äijäporukassa kun on lähdetty vaikkapa mökille, niin pitää huolehtia vereen mahdollisimman nopeasti promillen verran alkoholia, jottei joudu kuskiksi.

   Vaikutitkin aika ryytyneeltä uinnin jälkeen; mulla oli vissiin samat fiilarit edellisellä kerralla.

   Vaan mikäs härveli sulla on sykkeen mittauksessa kun toi mun Garmin ei vedessä toimi?

   Poista
 3. Mun sykemittari on Polar RCX5. Lisätietoja http://www.polar.com/en/products/maximize_performance/cycling/RCX5_Tour_de_France

  VastaaPoista