27.10.2013

Harjoituskortti 2013W43


Viikolta jäi päällimmäisenä mieleen selän lievä jumitus eli taisin tehdä maastavetoa hiukan väärässä asennossa selän kannalta. Sattui sitten työpaikan ikäkausitarkastus juuri sopivasti, joten lääkäri lykkäsi 10 kertaa fysioterapiaa firman piikkiin, joten kävin sitten sellaisiakin palveluja hyödyntämässä. Juurisyyksi palajastui tiukka peppu - tai jos ihan tarkkoja ollaan niin kireät reisi- ja pakaralihakset, joten nyt keskityn niiden löysentämiseen. Sain sydänfilmin neuvoteltua ekstrana tuohon ikäkausitarkastukseen ja siksi pääsinkin lääkärin puheille, kun eivät etukäteen selvittäneet että harrastanko urheilua vai en. Alhainen leposyke ja joitain muita valkoiselle kestävyysurheilijalle tyypillisiä, mutta keskiverto kansalaisesta poikkeavia ilmiöitä siinä filmissä oli; 48 oli tuo leposyke ja olenkin siihen arvoon todella tyytyväinen. Kolseterolit olivat hiukan suositusrajojen väärällä puolella, mutta eivät onneksi ruvenneet hössöttämään.



Märkäpuvussakin tuli pitkästä aikaa uintia ja ykkösvauhdilla tonni meni juuri 20 minuutin alle ja tuntui että löysin todella energiataloudellisen tavan uida sillä että keskityin liu'uttamaan hengityksen aikana etukättä; kiitos vaan Hoolle ja Äxälle vinkeistä. 500 metriä meni kakkosvauhdilla parhaimillaan juurikin alle yhdeksän minuutin, joten ihan hienosti tässä vaiheessa kautta.


Pyhäjärvijuoksu ei mennyt ihan nappiin kun ei vaan osannut lähteä riittävän hitaasti vaikka seurana oli kaveri joka yrittu houkutella matalampiin sykkeisiin. Seuraavalla kerralla vauhdin on oltava 5:45 tai hitaampi alkumatkasta. Matka sujui kuitenkin erittäin mukavasti entuudestaan tuntemattoman juttukaverin kanssa ja maaliin pääsiin. Oli varmasti virhe lähteä Newtoneilla liikenteeseen kun lopun ylämäissä rupesi pohkeetkin kramppaamaan. Oli se kuitenkin mun kaikkien aikojen nopein Pyhäjärvijuoksu, joten siltä osin olen tyytyväinen. Aikaa siihen tärvääntyi 2:35:42, josta Garminin mukaan liikkeellä oltiin 2:32:49. Keskisyke oli 148 eli selkeästi VKn puolella. Eka kymppi meni alle 5:30 vauhdilla, suraavaa kymppi 5:30-5:45 ja loppumatka vähintään 5:45 ja viimeiset kaksi kilometriä ylämäkeen pääasiassa kävellen.


Hieno viikko tuntien puolesta, vauhtikestävyyttä tuli hiukan liikaa. Sen kanssa täytyy jatkossa olla tarkempi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti