6.2.2013

Harjoituskortti 2013W05

Ykkösviikko


12 h 47 min
CTL = 89
ATL07 = 126
ATL14 = 107
VK% = 19.2
AK = 3 / 1
Karkkisuklaapullapiparisaldo = 0


Kumulatiiviset tunni vuoden alusta

Olipa runsas kova viikko; viime vuonna oli vain kaksi näin runsasta viikkoa ja niistä toinen oli Joroisten kisaviikko.

Torstainen märkäpuku-uinti oli kyllä todella surkeata; puku taisi olla huonosti päällä, kun käsiin sattui aivan älyttömästi. Kun lopuksi riisuttiin puku ja uitiin 50 metriä ilman, niin vapauden tunne käsissä oli jotain sanoin kuvaamattoman ihanaa. Täytyy ensi kerralla panostaa pukemiseen hiukan paremmin; vaikka olisikin kiire ja märkä, niin puku pitää saada paremmin päälle tai pahimmassa tapauksessa se menee vaihtoon. Lohdullisintahan tässä on kuvitella että harjoittelun myötä hauikset ja rintakehä ovat kasvaneet, niin että ne eivät enää mahdu alun alkaenkin aika tiukkaan märkäpukuun.

Keskiviikkona menin hiihtämään kun lapset olivat harrastamassa, mutta lunta kertyi suksenpohjaan valehtelematta viiden sentin kerros, joten ei sitä oikein hiihdoksi voinut kutsua. Etenin 6.3 kilometriä tunnissa ja kolmessa minuutissa keskisykkeen ollessa 136; onhan sitä ennenkin tolla sykkeellä tunti treenattu, mutta koskaan ei vielä noin vähän edeten.

Nuo kaksi harjoitusta saivat mielen vähän matalaksi, mutta onneksi väliin sattui harjoituskaverin kutsu vetämään kimpassa torstain juoksuvedot. Kimppatreeni oli mukavaa ja juoksukin sujui.

Viikonlopun kaksi kahden tunnin hiihtolenkkiäkin olivat varsin opettavaiset. Lauantaina keskisykkeeksi tuli 130, joka on siis PK1-alueen alarajalla. Sunnuntaina tein rutkasti töitä jotta sain keskisykkeen nostettua 134ään; käytännössä luistelin ylämäet nanosuksillakin ja pidin hiukan vauhtia perinteiselläkin, mutta keskittyä piti koko kahden tunnin lenkki jotta sai sykkeen pidettyä tuolla tasolla.

Tein sunnuntaina ravintopuolella uuden aluevaltauksen; oheisen blogin perusteella rohkenin tarttua taateliin ja se osoittautuikin ihan maukkaaksi makupalaksi. Kiitos vinkistä
http://jaanaba.blogspot.fi/2012/12/taatelia-ja-litsia-vaan.html

Tämä blogi ilmestyi normaalia myöhemmin lähinnä siksi että Garmin päätti siirtyä pariksi päiväksi vuoteen 2007 ja aprillipäivään; liekö kyseessä virus. Tietokone väitti että tiedot on mittarista siirretty ja minä ihmettelin kun ei Connectin kalenterissa näkynyt. Ajattelin sitten jossain vaiheessa että täytyy katsoa mittarista keskisyke ja merkitä tietokoneeseen sen perusteella, kun havaitsin että harjoitus oli päivämäärältään 1.4.2007. Kahden päivän päästä Garmin päättikin siirtyä takaisin nykyaikaan. Merkillistä, ...


1 kommentti:

  1. Mää alan olla jo taateliekspertti. Kaikki taatelit mitä oon ostanut on olleet melko eri makuisia. Mutta hyviä ne on lopulta jokainen. =)

    VastaaPoista