14.4.2014

17 viikkoa (124 aamua) Kalmarin Ironmaniin

Legendaarinen T10 alkoi menneellä viikolla, mutta ei ainakaan vielä ollut niin ryydyttävä kuin pahimmissa skenaarioissa olen pelännyt. Tarkoitus on tehdä kymmenenä torstaina laadukas yhdistelmäharjoitus hyvässä seurassa. Tällä kertaa ohjelmassa oli mm. vieläkin legendaarisemmat Pispalan portaat, joissa oli varsin keväinen kuhina menossa. Erityisesti ilahdutti nuorten kapuajien suuri määrä tällä kertaa. Kun tuo T10n mahdollinen suuri kuormitus on hiukan huolestuttanut, niin päätinpä sitten ruveta sitä mittaamaan. Ja kun nyt mitä ilmeisemmin blogillani on jokunen uusi lukija, niin käyttämistäni termeistä löytyy tarkempaa selvitystä mun blogeista marraskuulta 2012; esim TRIMP. Oheiseen graafiin olen päättänyt ottaa sykejakauman kertomaan kuinka paljon oltiin vauhtikestävyysalueella sekä sen ylä- että alapuolella. Toisena elementtinä siinä on TRIMP tuntia kohden eli näkee kuinka rankkaa tekeminen oli. Kolmantena elementtinä olisi voinut ottaa ajallisen keston, mutta päätin tehdä siitä suhteutun mittarin, niin sopii samalle akselille tuon ensimmäisen mittarin kanssa. Mittari on siis aika prosentteina pisimmästä T10:stä. Ja kun ekalla kerralla ei ole vertailupohjaa niin otin Cooperin testin ja Pyhäjärvijuoksun ikään kuin referensseiksi.


Uinnissa tulin kokeilleeksi itsekseni liukua eli tein uintiharjoituksen jossa menin erilaisilla apuvälinekombinaatioilla 25 metrin allasta päästä päähän mahdollisimman harvoilla vedoilla. Vauhti oli ykköstä ja huilit reiluja eli vahvasti mukavuusalueella. Muutaman kerran kokeilin vähän kovempaa, mutta heti kun lisään vauhtia, vetojen määrä kasvaa ihan älyttömästi eli mitä ilmeisemmin jalat rupeavat tuolloin lyhentämään liukua. Mitenköhän tuon saisi kesäksi parempaan hanttiin? Ohessa vetojen määrät eri kombinaatioilla:
25m lättpull 14-16 vetoa
25m pull 16-17 vetoa
25m lätt 17-18 vetoa
25 ui 19-20 vetoa


Venyttely ja lihaskuntoharjoitteet tuntuivat todella ikäviltä ja niitä tuli välteltyä huolella. Monesti työpäivän aikana ajattelin että nyt voisi venytellä, mutta ei vaan huvita vaan painanpa duunia. Verukkeitakin löytyy helposti: tuli just syötyä, koira voi herätä, ... Tämähän mitä ilmeisemmin tarkoittaa sitä että vähään aikaan ei ole ollut mitään erityistä vammaa tai kremppaa, jolloin motivaatio lihashuoltoon putoaa kuin lehmän häntä.


Tunteja kertyi mukavasti ja ennen kaikkea noudatin ohjelmaa paremmin kuin kertaakaan tänä talvena eli puoltatuntia lukuunottamatta täydellisesti. Pispalan portaissa alhaalta ylös meni aikaa 2:27 - 2:32. Märkäpuvussa uinitvauhdit olivat 50 metrillä ykkösellä 48-50s, kakkosella 46-48s ja kolmosella 42-44s. Pitkä pyöräily tehtiin kahteen pekkaan samalla reitillä kuin viikko aikaisemmin; sää oli kalenterin mukaan hieno (empiria oli vähän kurjempi), seura erinomainen ja sykkeet alempana kuin viikkoa aiemmin.


3 kommenttia:

 1. Uudessa graafissa oli virhe jonka korjasin juurikin (TRIMP oli väärä, joten TRIMP / h oli myös väärin).

  VastaaPoista
 2. Meinasin kommentoida, että missä on kuva tästä koirasta, joka voi herätä. ;) Mutta löysinhän mä sen kuvan, oli vaan menny postaus ohi. :) Ihana!

  Niin se Kalmar lähestyy, tsemppiä treeneihin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Olen vähän laiska kuvailemaan, kun ei ole kunnon kameraakaan. Ihanuus sai tänään ekat rokotukset ja osaa jo auttavasti antaa tassuakin. Kalmarin jälkeen saa ruveta lenkkikaveriksi. Olit muuten käynyt samalla alaraajan tutkijalla kuin minäkin reilu vuosi sitten; pätevä kaveri, todellinen ammattilainen.

   Poista