31.3.2014

19 viikkoa (135 aamua) Kalmarin Ironmaniin

Seuraavat kolme viikkoa olisi tärkeätä saada toteutettua suunnitelman mukaisesti, jotta saisi tuon CTLn ajoissa nousuun. Tarkoituksena olisi kerätä vähintään 40 tuntia kasaan noiden kolmen kovenevan viikon aikana.


Cervelo pääsi lauantaina tuulettumaan upeassa säässä ja seurassa. Seitsemän ukkelia lähti Säijään suunnalle kuin oriit kevätlaitumelle; itse taisin olla yksi pahimmista keulijoista, mutta kun oli niin kiva veivata ja vähän kun mua yllytettiin, niin eihän siinä oikein muutenkaan voinut käydä. Melkein puolet ajasta vietin vauhtikestävyysalueella, kun kaiketi olisi pitänyt vetää peruskestävyyden puolella koko matkan. Jatkossa sitten vähän rauhallisemmin, kun maantiekausi on nyt avattu.


Torstaina tuli mätettyä ennätyksiä: uinnissa vedettiin 1000 metriä sekä 500 metriä ilman apuvälineita ja Pirkkahallissa huitaistiin juosten 5000 metriä, jonka tulin vetäneeksi kiihtyvävauhtisena, hiukan liian kovaa suunnitelmiin nähden. Sinäänsä paradoksaalista että vauhti oli toki kovempi tuossa pidemmässä uintivedossa kuin lyhyemmässä; ja sama ilmiö tuon viistonnisen kanssa verrattuna viime syksyiseen ratakymppiin. Vaan eihän noi nyt ihan oikeita ennätyksiä olleet, lähinnä ensimmäisen kerran tuli siis ilman apuvälineitä vedettyä tuollaiset uintimatkat. Toki jos noita aioja vertaa märkäpuvulla uintiin niin eroa on 25-30 sekuntia satkua kohden. Tonnin veto tehtiin neljästään, niin että mulla oli kaksi satasen vetoa, ja 500 metrin veto kahdestaan niin että mulla taisi olla taaskin kaksi vetovuoroa. Nyt on ruvennut olemaan ohjelmassa noita pidempiä uinteja, joka on ihan hyvä asia Ironmania ajatellen, mutta henkisesti jotenkin mahottoman rankkaa etukäteen ajatella että ilman apuvälineitä tonni - JÄIX.


Maaliskuusta näyttäisi tulevan 45 tunnin kuukausi niin että uinnin, pyöräilyn ja juoksun tuntimäärät ovat aika tasoissa eli reilu neljännes kuhunkin ja loput kuntosaliin, sählyyn ja tennikseen. Kilometrejä kertyi 28, 420 ja 110 vastaavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti