28.4.2013

Harjoituskortti 2013W17

Ykkösviikko


13 h 7 min
CTL = 109
ATL = 124
KUMTRIMP =801
VK% = 6.5
Karkkisuklaapullapiparisaldo = 4


Tunnit vuoden alusta
Taaskin oli hyvä viikko; ennakkotietona kerrottakoon että huhtikuussa meni jo 50 tuntia rikki ja kaksi päivää on kuukautta vielä jäljellä. Nyt pitäisi saada määrä muutettua myös laaduksi. VK prosentti oli tällä viikolla todella alhainen vaikka tuntuu että kovia harjoituksia tuli tehtyä useita. Ensi lauantaina olisi HCR, joten saadaan sitten tuo VK prosentti korkealle. Viime aikaiset juoksuvauhdit ovat asettaneet tavoitteen 1:45 alle.

Maanantaina juoksusta ei taas tullut mitään eli jo toista kertaa viikonlopun jälkeen olin aika tyhjiin pumpattu. Nyt täytyy siirtyä sählystä kesätauolle ja keskittyä triathloniin.

Tiistaina vetäisin duathlontreenin itsekseni ja oli todella voimallinen olo. Tuntui että jaloissa on voimaa kuin pienessä kylässä. Suunnitelman mukaisesti vedin ensin vitosen juoksua PK2sta, sitten 30 kilsaa pyöräily kynnyksellä ja lopuksi vielä vitonen VK1ta. Sykkeet pysyivät hallinnassa, tosin vauhti ei päätä huimannut: 5:27 - 28.2 - 5:00. Todella onnistunut harjoitus.

Keskiviikkona kävin aamulla uimassa kevyesti kelaten 2.1 kilsaa. Täytyy jatkossa herätä varttia aikaisemmin kun jo kolmatta kertaa sama sinilakkinen täti tulee tukkimaan ratoja mun aamuharjoituksen lopuksi.

Torstaina vedettiin Hoon kanssa 1h20 min fillarilenkki ja päälle uintiharjoitukset ja taas oli todella laadukas olo niiden jälkeen. Ollaan Hoon kanssa vaihdettu rooleja siten että hänellä pysyy sykkeet alhaalla juostessa kun mulla taas pyöräillessä vaikka tausta ovat päinvastaiset.

Perjantaina tein etäpäivän kotona, jotta pääsin kuntosalille kymmenen aikaan rauhassa kun siellä ei ole muita. On se vaan siistiä vetää punttia kun saa hillua laitteissa just silloin kun haluaa eikä tarvitse väistellä ja passailla muita.

Lauantaina lähdettiin neljään pekkaan PK1 kevyt lenkille ja yllättäen harjoituksen tavoite pysyi kaikilla kirkkaana mielessä. Kaksi triathlonisteista kääntyi suuren tien risteyksestä tunnin kohdalla takaisin (ovatko he siis oikeita triathlonisteja?), joten Hoon kanssa vedettiin 90 kilsaa kolmeen ja puoleen tuntiin kun lasketaan ajasta pois tauot ja renkaan vaihto. Kilometrivauhdiksi tuli 26.8, sykkeet pysyivät kurissa ja reissun jälkeen oli tosi hyvä olo; ei väsyttänyt tai ollut muutenkaan voipunut olo. Lenkki vedettiin todella matalilla sykkeillä, joten vauhti ei ollut kummoinen, mutta on tuossa vielä paljon töitä tehtävänä jos Joroisilla aikoo pitää keskivauhdin 34 kilometrissä. Niin moni henkilö on käynyt Porvoossa saamassa ajoasentoon apua että kyllä mäkin selvitän maanantaina josko moinen reissu sopisi aikatauluun. Illalla käytiin vielä vaimon kanssa kuuntelemassa Pepe Ahlqvistia, joka oli kyllä hyvä ja taitava; vaan harpun oli pappa jättänyt San Franciscoon, joten sitä emme valitettavasti kuulleet.

Sunnuntaina välttelimme Hoon kanssa Pyynikkijuoksua vetämällä Nokian urheilukentällä Cooperin testin. Mukaamme saimme myös Äxän, joka meni selvästi lujempaa kuin me. Kaikki jäivät kuitenkin tavoitteesta, joten selityksiä ruvettiin melko pian hakemaan säästä ja edellisen päivän pitkästä lenkistä ja ties mistä. Tulokseni oli 2850 ja hiukan jäin Hoosta, kun ei vaan lopussa löytynyt kisafiilistä. Otettiin siihen päälle vielä 3x1000, noin 4:40 vauhdilla ja 200 metrin palautuksella. Olihan ohjelmassa vielä pyöräilyäkin pari tuntia, jonka kävin ihan itsekseni vetämässä Säijään suunnassa.

Tällä viikolla olen tullut siihen tulokseen että on nää triathlonistit vaan todella täyspäistä ja mukavaa sakkia. Yhdessä on kiva harjoitella, harjoittelua ja välineitä pohditaan analyyttisesti, toisia kehutaan ja meininki on vaan niin tosi hienoa. Kiva heilua tällaisessa seurassa. Tällä viikolla oli todella siistiä havaita Äxän mielenvikaisen onnistunut uintitreeni; noppakorvissa kaveri veteli altaassa aivan kärjen vauhtia kun tekniikka loksahti ainakin yhdeksi illaksi kohdalleen - toivottavasti pidemmäksikin aikaa. Täytyy uskoa että samanlainen loksahdus voi joskus sattua omallekin kohdalle, mutta koitetaan nyt sitten parantaa suoritusta kuuman vihjeen perusteella; ukkovarpaiden pitää uidessa hipoa toisiaan.

Tässä tekstissähän oli viittaus erääseen Suomipopin klassikkoon: jos keksit biisin niin heitäpä kommenttiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti