18.3.2013

Harjoituskortti 2013W11

Ykkösviikko

12 h 5 min
CTL = 95
ATL = 108
KUMTRIMP = 904
VK% = 22.0
Karkkisuklaapullapiparisaldo = 12


Tunnit vuoden alusta

Hyvä viikkoa kaikkiaan. Yhdeksänä viikkona tänä vuonna olen treenannut enemmän kuin vastaavana viikkona viime vuonna. Käytännössä kolme tuntia enemmän viikossa kuin viime vuonna ja kaksi tuntia enemmän kuin toissa vuonna. Vaan eipä ole ollut tauteja vieläkään, katsotaan miten nyt käy kun lapsella on kurkku kipeenä ja kuumetta.

Aloitin viikon Pispalan portailla, kun en kerinnyt kavereiden kanssa sinne sunnuntaina. Piti vetästä ne hiukan hätäseen kun lapsen viulutunti kestää kolme varttia ja Amurista piti portaiden juurelle autoilla ja takaisin. Niinpä juoksin portaat ylös ja tulin samaa tietä takaisin enkä pahemmin lämmitellyt. Sykkeet aivan liian korkealla, mutta tulipahan tehtyä. Alla nousuun käytetty aika, keskisyke ja maksimisyke.

170m 2:24 147 / 160
170m 2:25 150 / 162
170m 2:18 155 / 166
170m 2:34 149 / 160
170m 2:28 151 / 164

En sitten viitsinyt noilla jaloilla enää lähteä kuntosalille. Pohkeet olivatkin sitten juntturassa perjantaihin asti.

Keskiviikon teinkin töitä kotikonttorilla, jotta pääsin hakemaan sauvat Häijäästä ja ruokiksella luisteluhiihtämään. Lunta oli tullut yöllä ja keskityin pitämään sykkeet alhaalla ja ihan hyvin pysyivätkin. Vauhti ei ollut päätähuimaavaa, mutta olipahan mukavaa.

Torstaina kuuden muun urhoolisen kanssa juoksemassa ensin vitosen AeKia ja sitten toisen vitosen PK1tä. Pidin suunnitelmasta kiinni, vaikka H katosikin viimeisellä kilsalla horisonttiin. Mukava oli kuitenkin siihen asti juosta kimpassa ja hölöttää; taisin tällä kertaa olla puheliaampi osapuoli.

Perjantaina tuli tehtyä kuntosalin jälkeen paras traineritreenit ikinä. Jalat toipuivat tämän päivän treeneissä ja oli niin mielenkiintoinen viimeinen neljännes Hawks - Lakers matsissa että 45 minuutin harjoituksesta tulikin 55 minuuttinen - ei ole moista päässyt trainerin kanssa tapahtumaan. Ehkä avain oli siinä että pilkoin treenin 10 minuutin pätkiin eli vedin 10 minuuttia aika-ajoasennossa ja sitten pari minuuttia join ja kuivailin pystymmässä.

Lauantaina vedinkin sitten kolme tuntia luisteluhiihtoa. Tarkoitus oli vetää vielä puoli tuntia enemmän, mutta kahden ja puolen tunnin kohdalla alkoi veto olla niin vähissä että päätin kääntyä takaisin. Menin sitten Pirkkalan urheiluhallille odottelemaan että lasten harrastus loppuu ja pääsin katsomaan korista viimeiseksi kahdeksaksi minuutiksi; en tosin tiedä ketkä pelasivat, mutta oli ihan mielenkiintoista katsella jotain kolmosdivarin matsia 10 muun katsojan kanssa. Taisin olla yleisön joukossa ainoa joka ei ollut sukua pelaajille - tyttöystävätkin suvuksi tässä yhteydessä laskettakoon.

Sunnuntain kävin ostamassa monot luisteluhiihtoa varten, kun olen pertsan monoilla päästellyt ja hiukan on jalatkin kipeytyneet. Nyt olisi hyvät Alpinan monot, enää tarttis vain niihin sopivat sukset. Ja iltahan huipentui sählyyn, jossa tein yhden elämäni upeimmista maaleista. Karvasin vastustajan taitavaa pallotaituria ja uskomattomalla spurtilla kaappasin häneltä pallon puolesta kentästä josta kirmasin kohti maalia ja juuri pallon mentävästä reiästä hoitelin pallon etummaiseen yläkulmaan. Mahtavaa, Markku, MAHTAVAA.


2 kommenttia:

  1. Kyllä se näyttää vahvasti siltä, että me perinteisen hiihtäjät olemme sukupuuttoon kuoleva lajityyppi, kun nuoremmat miehet siirtyvät "vauhdin hurmassa" luisteluhiihtoon.

    Tiesithän, että nuo Pispalan portaat on pingottu ylös alle minuuttiin ? Ainakin siis luottettavan ystävämme Googlen perusteella.

    Toi sun hehkutuksesi on liikuttavaa .... niin liikuttavaa =)

    VastaaPoista
  2. Kahden minuutin alle voisi olla kevään mittaan mahkuja.

    VastaaPoista