21.1.2013

Harjoituskortti 2013W03


Kakkosviikko

10 h 1 min
CTL = 84
ATL07 = 112
ATL14 = 98
VK% = 21.1
AK = 25 / 4
Karkkisuklaapullapiparisaldo = 0
81.1 kg


Vuoden alusta 2013: 24 h 10 min
Vuoden alusta 2012: 17 h 15 min
Vuoden alusta 2011: 23 h 15 min

10 tuntia meni rikki eli ihan hyvä tässä vaiheessa kovaksi viikoksi. Uintia ja kuntosalia vain kerran ja venyttelyä edelleenkin liian vähän. Kumulatiiviset tuntimäärät ovat edellisvuosia edellä, joten hyvin menee. Tosin viime vuoden tunteja tässä kohtaa verotti flunssa, jota vielä ei ole tälle vuodelle ilmaantunut harjoituksia haittaamaan. Kop, kop, kop.

Jatkossa olisi tarkoitus tikistää ATL07 kovilla viikoilla 110 tietämille vaikka väkisin. Olen aina hyvä suunnittelemaan, mutta toteutus usein ontuu. Jos ottaa tämän viikon pohjaksi tuollaisesta 120 tasoisesta viikosta ja iskee siihen ne 2 uinti- sekä kuntosalikertaa, niin se voisi mulla tarkoittaa viikko-ohjelmaksi seuraavaa (TRIMP suluissa):
MA: juoksu 45 min (70) ja sali 1h (20)                         = 90
TI:    uinti 1h (40)                                                         = 40
KE:  -
TO:  juoksu 1h (85) tennis/uinti (40)                             = 125
PE:   sali 1h (20) ja trainer 1h (80)                                = 120
LA:  juoksu 45 min (70) ja uinti 1h (40)                        = 110
SU:  hiihto 2-4 h (150-300) ja/tai sähly 1h30min (150) = 300

Yhteensä 785, joka tarkoittaa ATL07n arvoksi noin 120.

Sunnuntaisella hiihtolenkillä oli taas hienoa olla hiihtäjänä Nokialla. Ladut oli aamulla ennen kymmentä ajettu laadukkaaseen kuntoon ainakin välillä Myllyhaka - Koukkujärvi sekä ainakin pari kilsaa Koukun majalta Julkujärven suuntaan; todennäköisesti Ylöjärven rajalle asti mutta käännyin tuossa kohtaa kun tunnit rupesivat tulemaan täyteen. Kaunis kiitos ja syvä kumarrus ladun tekijän suuntaan; teette todella hienoa ja merkityksellistä työtä, sillä ainakin sunnuntaina oli melkoinen kuhina ladulla.

Maanantaina kävi hauska juttu Särkänniemen kohdalla kun ohitin kolme juoksijaa. Yksi totesi juuri ohittaessani että "Kyllä nyt on kaikki hiiret ja päästäiset liikenteessä. Taaskin vilahti yksi". Pakko oli huikata olan yli että "Minuako tarkoitit?". Ei kuulemma tarkoittanut, mutta kaikkia hiukan hymyilytti. Erästä tunnetua lauluntekijää lainatakseni: "Köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus, se siivet selkään saa". Ketäpä lainasin? Geelikarkki palkinnoksi ensimmäiselle oikein vastanneelle kun tavataan.

Joroiselle ei sitten enää mahdu eli 1000 kisaaja tuli tällä viikolla täyteen. Onneksi oma nimi ilmaantui listoille jo joulun aikoihin ja aika monen tutunkin nimi sieltä tuntuisi löytyvän. Aikaa tuohon kisaan on vielä 179 vuorokautta, joka käytännössä tarkoittaa että jäljellä on 16 kovaa viikkoa, 8 lepoviikkoa ja 2 herkistelyviikkoa.

ajattelin tällä kaudella kisata myös perusmatkankin ja vaihtoehtoja olisi triathlon liiton kisakalenterin mukaan mielestäni kaksi: joko heti kesäkuun alussa Nurmijärvellä tai sitten kolme viikkoa Joroisen jälkeen Kuopiossa. Voimarinne olisi sijainnilta mukava mutta ajoitus on kaksi viikkoa ennen Joroista, joten ei oikein sovi ainakaan kovin totisena vetona ohjelmaan.

4 kommenttia:

 1. Täytynee lisätä treenaamista, kun soi sun tunnit ovat ihan samoilla tasoilla omieni kanssa. Mun ainoa mahdollisuus sun voittamiseen on joko armoton treenaaminen tai juonittelu. Keskityn tässä vaiheessa tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon. Joroiseen on tosiaan alle(!) puoli vuotta, joten pitää miettiä myös tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa. Tsemppiä treeneihin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti viime torstaiset puheesi olivat sitten juonittelua, koska varsinkin keskivartalon treenaamiseen liittyvät puheet ovat saanet minut viime päivinä vääntämään vatsalihaksia ihan uudella motivaatiolla ;-)

   Ole kuitenkin armollinen itsellesi ja varsinkn minulle sekä muista että nyt on lepoviikko - toisin sanoen hyvä tilaisuus kerätä toista enemmän tunteja.

   Treenaaminen on kivaa, tsemppiä sinnekin. Sekin kannattaa muistaa että harjoitus tekee mestarin - väsyneeksi.

   Poista
 2. Juonittelut sisältävät ainakin noita mainittuja lankkuja. Tänään aamulla tein 3min hoover-pidon ja 1min15s kylkipidot. Lisäksi harkinnassa on ainakin kompressiosäärystimet, aerokiekot, uinti/pyöräily sekä pyöräily/juoksu vaihtojen harjoittelua. Muut pysyköön salassa, ainakin toistaiseksi ;=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3 min hooverissa pitää varoa ettei nukahda; mun maltti kestää toistaiseksi 1:30. Täytyypä tehdä leuan vedossa parin tunnin päästä ennätys. Vaihtoja en rupee reenaamaan koska sitten pitäisi ostaa uudet pyöräilykengät.

   Poista