6.5.2014

14 viikkoa (101 aamua) Kalmarin Ironmaniin

Rupeaa ilmeisesti harjoittelu olemaan vähintään riittävän kovaa, kun ukkoa väsyttää ja kiukuttaa. Sunnuntaina oli otettava jo vähän iisimmin eli en pyöräillytkään kuin puolitoista tuntia neljän tunnin sijaan. Huhtikuussa kertyi yli 56 tuntia treenaamista ja sehän taitaa olla määrällisesti runsain kuukausi koskaan. Kuuteen viikkoon en nyt ole treenannut alle kymmentä tuntia viikossa. Vauhtikestävyyttä on kovasti ollut ohjelmassa ja tulee tälläkin viikolla olemaan. Viimeisen 52 viikon aikana olen treenanut yli 500 tuntia; aika lailla vuosi sitten tähän aikaan olin viikon flunssassa, joten sen viikon korvaaminen kymmenellä tunnilla vei minut juurikin rajan yli.


Ellivuoren Pirunlenkkikin tuli vedettyä kuudesti. Sen jälkeinen pyöräverra ei sitten ollutkaan kovin kevyt kanssaharjoittelijaa lainatakseni; pohkeet olivat koko matkan krampin partaalla ja syke pinkaisi pienimmästäkin väännöstä taivaisiin. Kerrankin oli sellainen tilanne että reidet ei pyöräillessä hapottaneet, koska jos yritti yhtään laittaa tehoja peliin, niin pohkeet ilmoittivat että ei kannata. Tässäpä tuon 2800 metrin mittaisen juoksulenkin (nousua tiettävästi 56 metriä) ajat ja sykkeet:
16:01 131 / 159
15:36 139 / 149
14:20 152 / 160
14:08 154 / 161
13:25 158 / 164
12:47 161 / 167
Kolmas veto oli liian kova eli jos sen olisi nykäissyt puoli minuuttia hiljempaa, niin harjoitus olisi mennyt paremmin suunnitelman mukaan. Sitä seuraavissa vedoissa olisi sitten voinut pitää 10 - 20 sekuntia hitaampaa vauhtia.


Lauantaina olisikin sitten vuorossa HCR; puolimaraton olisi tarkoitus vetästä ennätysaikaan alle 1:38n. Lähtöryhmästä se ei ainakaan pitäisi olla kiinni sillä pääsen ensimmäisten 2000 juoksijan joukossa matkaan. Hiukan täytyy tällä viikolla keventää ja herkistellä, jotta lauantaina irtoaisi.


Loppuun kevennys, joka on ihan totta: meille muutti siis taannoin koira nimeltä Robin ja juurikin selvisi että naapurissa asuu kissa nimeltä Joker. Eeppisiä taisteluita siis odotettavissa.

Ystävyys on kallista, se ei riipu hallintomallista - tai rodusta - tai koosta - tai väristä



4 kommenttia:

  1. Keveitä askelia HCR:lle, saat irrotella kunnolla!

    Robin ja Joker, olipas sattuma :)

    VastaaPoista
  2. 56 tuntiin on saanu jo tehdä melkosen paljon per päivä. Huh! :)
    Tsemppiä HCR:lle! Toivottavasti on tänä vuonna oikean pitunen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.

      Pääsiäisenä tuli viidessä päivässä 18 tuntia mikä selittänee osaltaan huimaa lukemaa. Ton verran kehittyminen kai sitten tällä iällä jo vaatii. Onneksi olen saanut terveenä painaa, kop, kop.

      Poista