26.5.2014

11 viikkoa (82 aamua) Kalmarin Ironmaniin

Kun valmentaja ei ollut uintiharjoituksissa mukana sai viereisten ratojen junnujen uintivalmentaja yllytettyä meidät mukaan viestikisaan. Ei mulla ainakaan ollut jakoa niiden pikku liukkosten ja seppälöiden kanssa, mutta olihan hauska tapa päättää harjoitus pahasti hapottaen.


Tiistainen yhdistelmäharjoitus matalilla sykkeillä oli huikea nautinto ehkä ensimmäistä juoksukilometriä lukuunottamatta. Mahtavaa kun pystyy treenaamaan vähissä vauhteissa ja saa sitäkin kautta vauhteja nostettua, vaikka sykkeet pysyvätkin aisoissa. Ja olihan siistiä revitellä fillarin kanssa ne muutamat 30 sekuntin pätkät varsinkin kun parille pätkälle sattui pyöräilijän näköisiä ohitettavia.


Tenniksessä päästiin ulos massakentille ja onhan se vaan paljon mukavampaa kuin sisällä kovalla alustalla. Eka kerta oli taas kiva ja täynnä onnistumisia kun ei ollut hirveesti odotuksia, mutta seuraava kerta on todennäköisesti kaikkea muuta. On ne vaan Nokian tenniskerhon kentät nykyään mahtavassa kunnossa, kun saivat viime kesänä Rosendahlista oppia.


T10 olikin tällä viikolla varsin totista vääntöä kun vedettiin joukkuetempoa kolmen hengen ryhmissä. Kaikki oli pelissä, mutta silti Kutalan Kunkku heilui mukana 36 kilsaa maastopyörällä kun me Hoon kanssa painettiin Cerveloilla minkä kintuista irti sai; uskomaton ukko. Jumesniemen mäkisellä reitillä tuli keskinopeudeksi noin 33.5 km/h. Aikaa siihen kierrokseen meni tunti 3 minuuttia ja 36 sekuntia ja matkaa mun sykemittarin mukaan 35.53 kilsaa.


Viikonloppuna kun vielä sai Hoon kanssa vetää kivoja yhteistreenejä hienossa säässä, niin olihan upea ja runsas harjoitustuntinen viikko (runsain ikinä; melkein 16h). Pitkällä pyörälenkillä pyrin tällä kertaa siihen mitä isot pojat käskivät eli ylämäissä pyrkimys oli pyörittää 90 kierrosta minuutissa, vaikka syke nousisikin. Tuolla ilmeisesti oli oleellinen vaikutus siihen, kun mut yllytettiin lenkin jälkeen vielä juoksemaan, niin juoksu kulki aivan mahtavasti heti ensi askeleesta. Juoksu lähti poikkeuksellisen helposti liikenteeseen ja vauhti oli alle neljän minuutin eikä sykse noussut edes aerobiselle kysymykselle.


2 kommenttia:

  1. Oot sää äijä, kun 100+ km pyörälenkin jälkeen juokset alle 4 min/km PK:lla !!! Saat juosta valmentajan kanssa tästä lähtien... ;-)

    Minä olin tänään tosi tyytyväinen omaan juoksuuni, kun heitin 11 km iltalenkin AeK:lla keskivauhdin ollessa 5min15s/km.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli kyllä panovirhe; en mä ihan noin äijä ole. Piti sanomani että alle viiden minuutin kilometrivauhtia.

      Poista