12.5.2014

HCR 1:35:46 PB

Juoksin Helsinki City Runissa uuden puolikkaan ennätyksen ja paransin 10 vuotta vanhaa ennätystä yli kolme minuuttia. Mitä ilmeisemmin olen talven aikana tehnyt oikeiata asioita riittävässä määrin, kun meno on näin reipasta. Muutama ihminen yllytti/rohkaisi mua tavoittelemaan 1:35 alitusta ja heille erityinen kiitos, koska muutoin olisin tyytynyt 1:38 alitusta tavoittelemaan ja juoksun jälkeen olisi saattanut tuntua että osa potentiaalista jäi käyttämättä. Nyt tiedän tasan tarkkaan että mitään en olisi juoksun aikana pystynyt paremmin tekemään eli reitille tuli jätettyä kaikki mitä kropasta sillä kertaa löytyi.

CTL mielessä tuohon kisaan valmistauduin kuin oppikirjasta. Huhtikuun alusta treeniä oli kertynyt aika roimasti, mutta sain TSBn juuri kisan aattona plussan puolelle, jonka pitäisi varmistaa paras isku kisassa. Edeltävällä viikolla tuli hiukan herkisteltyä määrää vähentämällä, huonoja kelejä välttelemällä ja lepäämällä.


Sää aiheutti hiukan pään vaivaa; jos aurinko pilkistäisi, niin voisi juosta shortseissa ja t-paidassa, mutta jos ei niin sitten tarvitsisin mielestäni pitkähihaisen kerraston paidan t-paidan alle. Juuri kun olin tullut siihen tulokseen että ei se aurinko taida pilkistellä ja ruvennut riisumaan lopullista asua esiin, niin sieltähän se mollukka rupesi lämmittämään. Oli nopean päätöksen aika ja päätin mennä niukimmalla varustuksella ja ihan oikeaksi päätökseksi se tällä kertaa osoittautuikin.


Lähtökarsinaan ryhmityin entisen työkaverin kanssa, jolle olin ilmoittanut 1:38 tavoitteen. Nyt piti kertoa kaverille suru-uutinen että meikä lähteekin aavistuksen lujempaa ja hän päätti jäädä taaempaa tarkkailemaan. Olimme varmaankin karsinan puolivälissä kun tuli lupa lähteä. Lähtöviivan jälkeen virta veti hyvin mukanaan vaikka jonkun verran ohiteltavia alkumatkasta riitti eli ihan hyvä se on että ensi vuodesta alkaen pitää kuulemma olla HCRltä aikanoteeraus, jos haluaa kuumempiiin lähtöryhmiin. Varsin vauhdikkaasti siinä alkua mentiin, mutta hyvältä tuntui vaikka sykkeet olivat miltei välittomästi vauhtikestävyyden puolella.


Matka sujui kommelluksitta ja puhumatta; Stubbilta sain ylävitosen ja Turkalta vihaisen katseen 15 kilsaa myöhemmin. Juomapisteillä heitin huiviin mukillisen urheilujuomaa - tai siis sen verran mitä pystyi läikkymiseltä hörppimään. Meno oli vahvaa ja hallittua 18 kilometriin asti, jossa ensimmäisen kerran tunsin oikeassa pohkeessa että kramppi ei ole kaukana. Niinpä vetäsin siinä vaiheessa takataskusta jemmassa olleen geelin juuri ennen juottopistettä ja juottopisteellä vielä urheilujuomaa mukillisen. Kertaakaan en juottopisteillä kävellyt vaan aina otin mukin aina vauhdista.


Krampin uhka aiheutti sen että aina kun kokeilin vauhtia kiristää tai kun tuli loivakin ylämäki, niin meinasi kirrata kiinni. Niinpä loppumatkan tyylini ei ollut kovin lennokas enkä siis pystynyt kovin kummoiseenkaan loppukirin ja viimesellä parilla kilometrillä kymmeniä juoksijoita meni ohitseni. Kaikkeni annoin eikä pisaraakan enempää olisi irronnut, kun pohkeet eivät sitä sallineet.


Ennätys parani huimasti ja suoritus oli aivan loistava 18 kilometriin asti; tankkaamisen jäi näin ollen rahtunen parannettavaa ja kisavarustuksessa täytyy jatkossa muistaa suolatabletit pitää mukana. Toinen tällä kertaa unohtunut asia oli numerolapun pidikevyö, mutta tottahan se paikoillaan pysyy perinteisesti hakaneuloillakin, mutta kun tuollaisen härvelin on hakkinut, niin olishan sitä hyvä käyttääkin.

DATA

8 kommenttia:

 1. Komeeta menoa, onnea ennätyksestä!

  VastaaPoista
 2. Oho, olet tosi nopsa. Onnittelut juoksusta. =)

  VastaaPoista
 3. Kova aika. Onnittelut.

  Jos pääset Joroisilla Kaitsun mainitsemaan +3-6 min haarukkaan puolimaran enkasta juoksuosuudella, niin on tulossa huippuaika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja varsinkin yllyttämisestä. Viime vuonna Joroisilla 1:49, joka oli kauden parhaasta 9 minuuttia. Muutamaa maraton ajan ennustajaa katsoin ja tuolla puolikkaan tuloksella pitäisi maraton kyetä vetämään alle 3:20. Jos nyt Joroisilla kykenis 1:45een, niin voisi olla todella tyytyväinen.

   Poista
 4. Tämänkin kautta vielä onnittelut upeasta ajasta!! :)

  VastaaPoista