12.5.2013

Harjoituskortti 2013W19

ASENTO - LEPO !

Kävin sitten minäkin Porvoon Pyöräkeskuksessa säätämässä pyöräilyasentoani paremmaksi. Lopputulemana tehtiin seuraavia toimenpiteitä
- satulaa nostettiin 22 milliä
- satulaa siirrettiin 10 milliä eteenpäin
- tankoa suhteessa satulaan vielä 15 milliä lisää
- tankoa käännettiin edestä hiukan ylemmäs
- klossit uusittiin (oli kärki jo rikki)
- klossit siirrettiin aivan kengän sisäreunaan
- oikean kengän ja klossin väliin laitettiin palanen joka kääntää polvea hiukan sisään
- kenkiin laitettiin paremmin jalan kaarta tukevat pohjalliset

Paljon siis tehtiin säätöä ja asento rupesi tuntumaan mukavammalta. Ainankin se on pystympi, joten sikäli voisi kuvitella että siinä on helpompi olla.

Mitenkäs se sitten käytännössä toimi? Eka lenkki oli aivan WAU.Vedin 90 kilsaa sillä tavalla että Hoo oli mukana noin tunnin verran, joten kaksi tuntia sain tehdä töitä ihan itsekseni. Kadenssi oli 10 - 15 kierrosta kovempi kuin mitä aikasemmilla lenkeillä tänä tai viime vuonna on ollut. Aikasiemmin kun olen ajaessa ajatellut, että nyt on liian alhainen kadenssia ja kun olen vilkaissut mittariin, niin se on ollut alle 80. Tuolla lenkillä kun tuli samanlaisia ajatuksia, niin mittari näytti yleensä 83 tai 84. Tuntui hyvältä polkea pitkiä matkoja kadenssilla 88 - 92 ja viikko sitten vielä manailin että mitenköhän se koskaan voisi olla mahdollista. Asentoa parantamalla siis on.

Tukevatko tilastot noita empiirisiä tuntemuksia? Absoluuttisesti. Olen eläissäni tehnyt 9 vähintään 90 kilsan lenkkiä ja ainoastaan viime kesänä Joroisilla olen pystynyt suurempaan pyöritysnopeuteen; silloin 81, nyt 80. Muilla kerroilla lukema on ollut 63-69. Viime vuoden Pirkan pyöräily oli vauhdiltaan ja keskisykkeeltään hyvin samanlainen, mutta siellä kadenssi oli 65 ja suurimman osan matkasta tulin peesissä.

Tässä kohtaa kiitos kahdelle blogistille, jotka näyttivät esimerkkiä tässä asiassa. Ensimmäisenä tällaisesta mahdollisuudesta blogasi Jaanaba artikkelissaan Ajoasentoa ostamassa. Hiukan tämän jälkeen NinniM kävi siellä myös: Ajoasennosta portaisiin. Kun harjoituslenkillä toissa viikolla vielä yksi kaveri kertoi siellä käyneensä, niin mun mitta tuli täyteen. Eikä tämä villitys tainnut minuun päättyä.

Kaikki ei kuitenkaan ihan täydellisesti mennyt, sillä tunnin polkemisen jälkeen rupesi vasemman polven eturaeunassa olemaan lieviä tuntemuksia; ei mitään vakavaa, mutta kotona turvauduin kuitenkin jääpussiin lähinnä varmuuden vuoksi. Toivottavasti kyse on vain totuttelua vaativasta ilmiöstä, sillä seuraavanakin päivän se hiukan vaivasi; turvauduin jo buranaankin.

Tilastot


8 h 26 min
CTL = 95
ATL = 90
KUMTRIMP = 683
VK% = 15.0
Karkkisuklaapullapiparisaldo = 2

Tunnit vuoden alusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti