27.8.2015

Nimi on Kööpenhaminan Ironmanin osallistujaluettelossa 2016

Ei ole kovin järkevää laittaa tarkkoja aikatavoitteita Ironman-kilpailuun, sillä olosuhteet voivat vaikuttaa ratkaisevasti tavoitteen saavuttamiseen. Mutta kun kerran on maalin tullut, niin tottahan sitä toisella kerralla pitää pyrkiä harjoittelemaan niin hyvin että pystyy olosuhteiden sen salliessa tekemään ennätyksensä. Niinpä aion harjoitella siten että 11 tunnin alitus olisi mahdollista Kööpenhaminan Ironman-kilpailussa vuonna 2016 jos olosuhteet ovat siis otolliset.


Lähden siitä oletuksesta että pystyn olemattomalla uintiharjoittelulla uimaan reissun tunnissa ja 30 minuutissa. Tämä on siis riski jonka aion ottaa ja uinti nyt vaan on välttämätön paha minulle näissä mittelöissä. Pyöräily pitäisi pystyä hoitamaan 5 tunnissa ja 25 minuutissa eli noin 33.33 km/h ja maratonin olisi näistä lähtökodista taituttava kolmeen tuntiin ja 55 minuuttiin niin jää hiukan aikaa vaihtoihinkin. Jos olosuhteet eivät salli moisia aikoja, niin olen tyytyväinen jos noissa kahdessa lajissa olen ikäluokkani 100 parhaan joukossa.

Kaluston puolesta en aio panostaa muuhun kuin 60-90 millisiin profiilikiekkoihin ja kaksiosaiseen triathlonasuun, jotta pakolliset pissaustauot nopeutuvat, olenhan jo miltei viisikymppinen mies. Voimaharjoittelulla on tarkoitus hakea vauhtia pyörään ja keskivartalo on saatava sellaiseen kuntoon että se mahdollistaa hyvän juoksuasennon vielä 10 tunnin suorittamisen jälkeenkin.


Välitavoitteeeksi on syytä asettaa puolimaraton toukokuussa alle 1:35n. Joroisilla pitäisi saada ennätys lähemmäs viittä tuntia kun se nyt on 5:16. Keväällä kuuden minuutin lankutus pitää olla rutiinia, nyt kykenen kahteen minuuttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti