6.8.2015

Kisaraportti: Pirkkalan hölkkä 2015

Hoo houkutteli mut Pirkkalan hölkkään ja siellähän tuli vetästyä neljännesmaratoni ihan kelvollisesti. Etukäteen Hoo lupasi järjestää mulle jäniksen, mutta kaveri osoittautuikin sudeksi.

On se söpö
Pieni kyläkisa, jossa kaikkiaan oli kaiketi kolmisen sataa juoksijaa, joista aika iso osa junioreja. Järjestelyt olivat kutenkin varsin toimivat, sillä kisa käytiin kokonaisuudessaan kävelyreiteillä. Kehno kesä oli tosin kilsan pätkän vetistänyt aika pehmeäksi, mutta ihan juostavaksi olivat järjestäjät saaneet sen viritettyä.
Kuka on pihan kunkku?
Hoon ja suden sekä erään oinutlaatuisen kaverin kanssa lähdettiin liikkeelle ja eka kilsa mentiinkin aika haipakkaa ensimmäiseen mäkeen asti. Oma taktiikka oli katsoa eka kilometri ja pyrkiä sen jälkeen pitämään syke 165ssä. Ensimmäisessä mäessä havaitsin suden hiukan takanani oranssissa paidassaan ja siitä seuraavat kahdeksan kilsaa mentinkiin melko tarkalleen niin että minä olin 1-10 metriä hänen edellään. Jossain vaiheessa tein sellaisen huomion että hän aina sai mua kiinni ylämäissä, mutta gasellimainen, pitkä askeleeni toimi paremmin alamäissä.
Paparazzi
Vitosen lenkki kirmattiin kahteen kertaan ja jossain seitsemän kilsan kohdalla päätin koittaa nykäisyä ylämäkeen ja katkaista sillä toimenpiteellä suden selkärangan. Sainkin eroa hiukan aikaiseksi, mutta sen manööverin seurauksena en pystynytkään loikkimaan alamäkeä normaalin vetävästi, niinpä ero kutistui takaisin tuohon tuttuun metriin tai kahteen.

Garmin data

10 kilometrin kohdalla matkaa maalin oli siis reilu 1.5 kilometriä ja yhtään ylämäkeä ei ollut tiedossa, joten kun tässä kohtaa hyvältä tuntui niin kiristin vauhtia vielä hiukkasen ja se tuntuikin tehoavan ja ero tuplaantui. Pystyin pitämään loppukirin vakuuttavana loppuun asti ja reitille tuli jätettyä kaikki mitä kropasta oli antaa. Ekan kilsan jälkeen alin sykenoteeraus oli 163 ja keskisykekin peräti 168. Tommoisia sykkeitä en olekaan aiemmin pystynyt pitämään vaan paras HCR ja Pyynikkijuoksu on menty 162 sykkeellä

Viralliset tulokset

Taisin olla 35, maaliin tulija kaikkien kilpailijoiden joukossa ja omassa tosi kovassa sarjassakin 14. Tosi tyytyväinen olen siihen miten kymppi kulki ja varmaan salaisuus taitaa olla kova vauhtisissa intervalleissa, kuten 20x300m.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti