25.11.2013

Harjoituskortti 2013W47

Viikohan meni ihan hienosti kun tuntejakin kertyi yli 12; uinti ei kulje toivotulla tavalla, joten sunnuntai tuli vietettyä Youtuben ääressä erinäisiä tekniikkavideoita katsellen. Koitetaan nyt jatkossa sitten kiertää olkapäätä sisäänpäin oikein ajatuksella ja keskittyä liukuun, josko se taloudellinen uinti sieltä löytyisi.Viikolla 48 katson alkavaksi peruskuntokausi ykkösen, jonka olisi määrä kestää 9 viikkoa. En nyt tiedä muuttaako se hirveästi tekemistä viime viikkoihin verrattuna, mutta näinhän mä syyskuussa linjasin:
"Viikolla 48 alkaa yhdeksän viikkoa kestävä Peruskuntokausi 1, jonka aikana viikkotuntimäärä on tarkoitus nostaa seitsemän ja kymmenen välille ja vauhtikestävyyden osuus harjoittelusta on alle 10%. Hiihtoa priorisoin lumitilanteen asettamissa rajoissa tällä jaksolla uinnin ohella."


Jotta pysyisin tuntimäärissä viime vuotta edellä, niin täytyisi kirjata vähintään 85 tuntia treeniä tuona aikana ja sehän tarkoittaisi melkein kymmentä viikkotuntia. Salille täytyy keretä 15 kertaa, josta kertyy noin 20 tuntia. Uimaan mielellään 21 kertaa, josta puolestaan kertyisi reilu 30 tuntia. Tuon jakson päätteeksi tavoitteena olisi että CTL näyttäisi 90, kun se nyt näyttää 77.


Viikolla 47 kävin kuntotestissä jossa mitattiin laktaatit. Tulokset olivat sikäli merkitykselliset että nyt uskallan juosta rennosti ja mukavasti PK-lenkkiä, kun selvisi että aerobinen kynnys on noussut 5 pykälää puolentoista vuoden takaisesta mittauksesta. Viime aikoina on joutunut juoksemaan käsijarru päällä kun syke on helposti noussut hiukan kuvittelemani aerobisen kynnyksen yli, mutta näin ei siis ole ollutkaan. Muutenkin tekstin juoksuosuudella tuli kellotettua ihan kivoja aikoja eli juoksu on kuosissa. Kyllähän tuollainen kuntotesti hiukan maksaa ja kai siinä jonkilaninen virhemarginaalikin on, mutta kun oppikirjan mukaisesti käy samanlaisessa testissä toistuvasti, niin kyllä siinä aika mainiosti saa tietoa siitä missä on edistyunyt ja mitä kannattaa jatkossa tehdä. Varsinkin jos on huono kuuntelemaan omaa kehoaan kunten minä olen.


Aloitin myös trainerikauden kolmevarttisella sessiolla, jossa vauhtia antoi The Boss. Kun en raatsi NBAn katselupassia hommata, niin pistin Springsteenin The River albumin soimaan ja ainakin tämä harjoitus meni rattoisasti sen tahdissa. Nimikkobiisin kohdalla otin vähän rauhallisempaa polkemista, mutta on aika vaikea polkea puuskuttamatta, jos samaan aikaan vetää paatoksella kyseistä stygeä. Caddilac Ranch puolestaan aiheutti sen että oli pakko vetää hetken aikaa yli 110 kadenssilla - and man it felt great. Varmasti tuo viime toukokuinen ajoasennon säätö helpottaa tuota trainerilla huhkimista eli tältä harjoittelulta voisi tänä talvena odottaa hiukan enemmän kuin viime vuonna.2 kommenttia:

  1. Vitsi, mitkä tunnit ja miäs ei ole alkanut vielä edes reenaan ;-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Kuten hyvin tiedät niin lasten ansiostahan asiat näin hyvin ovat; kun he harrastavat niin meikä pääsee hyvässä seurassa kuntosalille tai juoksemaan. Viime viikko nyt vaan sattui loksahtamaan kaikin puolin kohdilleen eikä pahalta vaikuta tämäkään viikko.

      Poista