26.9.2015

Kisaraportti: Jokamiehen 7-ottelu 2015

Tampereen Pyrintö järjesti jokamiehen 7-ottelun Ratinassa 26.9.2015. Ideana oli suorittaa naisten 7-ottelu naisten välinein ja olihan siellä oikein sähköinen ajanottokin. Osallistujat jaettiin etukäteen 8 henkilön ryhmiin ja kaikkiaan 10 ryhmää starttasi puolen tunnin porrastuksella ja minulla oli kunnia olla ensimmäisessä ryhmässä.

100m aidat 21.06 = 220 pistettäAamu aloitettiin aitajuoksulla; etukäteen olin kuullut että se pitäisi vetää sillä tavalla että aitojen välissä otetaan vain kolme askelta, mutta ei mulla riittänyt siihen rohkeus. Yö oli ollut kostea ja ulkoradalla juoksevana piti parin aidan edestä lakaista lätäköitäkin pienemmäksi, kun en omista piikkareitakaan. Omasta mielestä se meni ihan kohtuullisesti, joskin melko hupaisan näköistä se oli kun myöhemmin katseli muiden erien menoa. Ehjänä selvisin ekasta ja eniten etukäteen huolta aiheuttaneesta lajista.

Korkeus 135cm = 460 pistettäEdellisestä kerrasta on sen verran aikaa että ennen verryttelyä ajattelin että pitää aloittaa metristä. Kun viimeisenä hyppääjänä sain ilmoittaa aloituskorkeuden, niin siihen mennessä alin tarjous oli 120 senttiä, joten en ilennyt aloittaa alempaakaan. Siitä pääsinkin ihan siististi yli kuten seuraavastakin korkeudesta, mutta kaksi seuraavaa korkeutta vaativatkin sitten koko rahalla hyppäämistä eli molemmat yli vasta kolmannella. Ei meinanut oikein paketti pysyä kasassa ponnistuksen jälkeen, vaan peppu jäi helposti viistämään rimaa alas. Toinen yritys 140 sentistä oli hyvä ja jos rata olisi ollut kuiva olen vakuuttunut että se olisi mennyt yli, kun nyt ei uskaltanut ihan täysillä rimaa lähestyä. Tästä jäi eniten siis spekuloitavaa ja hampaankoloon olisihan tuo 5 senttiä merkinnyt 52 pistettä.

Kuula 8.85m = 454 pistettäYllättävän paljon tuli pisteitä omasta mielestä surkealla heitolla. Heitoissa mulla olisi paremmalla tekniikalla mahdollisuus napsia lisää pisteitä, mutta harjoitteluhan olisi ollut huijausta.

200m 31.98 = 353 pistettä


Ihan hyvin sain pidettyä paketin kasassa ja yhden kanssakilpailijan takanani kun juostiin kahdessa erässä neljää sisintä rataa, niin että myöhäisemmille erille jäi 4 ulointa rataa aitailuun.

Pituus 382cm = 267 pistettä


Pituus jäi suurimmaksi pettymykseksi, kun tulos ei alkanut nelosella ja ponnistuskin jäi aika kauas optimista, vaikka se oli verrassa ihan kohdallaan. Tästä olisi pitänyt saada 100 pistettä enemmän.

Keihäs 24.23m = 368


Kaikki kolme heittoa kantoivat yli 20 metrin ja paras syntyi viimeisellä heitolla. Toisen heiton vedin aivan paikaltaan kun taakseni jäänyt kilpaveikkokin teki niin ja paransi sillä tavalla 5 metriä edelliseen vauhdilliseen heittoonsa verrattuna; mä en joten kolmannessa otin hiukan vauhtia ja apinan raivon ja pääsin hänestä ohi. Keihäässä olisi harjoittelulla helposti saatavissa 10 metriä lisää tulokseen, joka puolestaan 200 pistettä.

800m 2:51:45 = 449 pistettä

Kilpailun päätti 800 metriä ja kyllähän tässä kestävyysurheilijalla oli homma sikäli hyvin hallussa että tiesin etukäteen aika tarkkaan miten pitää juosta kun on tuota vetoharjoittelua tällä kaudella tullut harrastettua. Etukäteen ajattelin juoksevani viidentenä 22 sekuntin satasia, mutta kovemmaksi arvelemani kaveri lähtikin sen verran hitaammin että siirryin hänen edelle heti ekan kaarteen jälkeen. Puolimatka taittui 1:25 ajassa ja loppumatka sekuntia hitaammin, joten tosi hyvin mielestäni meni vauhdin jako.


Kaikkinensa kiva tapa viettää 4 tuntia urheillen, porukka oli varsin mainiota ja järjestelyt toimivat hyvin. Täältä löytyvät tulokset ja sieltähän selviää että tulin toiseksi M45 sarjassa. Tähän onkin hyvä päättää ylimenovuoden ylimenokausi ja siirtyä ensi viikosta alkaen voiman hankintaa CrossFit-salille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti