6.1.2014

222 aamua Kalmarin Ironmaniin

Aamukammassa on kiva lukema ja uinnissa on kahva kateissa. Aquaplussan valmennustiimissä analysoitiin uintivideoita ja uinnissani oli paljon hyvää, mutta myös runsaasti parannettavaakin. Suurimman huomion aion kiinnittää liukuun ja siihen että veto suuntaisi heti alusta alkaen eteen eikä ylöspäin. Lisäksi lopputyöntöön on saatava räjähtävyyttä lisää. Uinnistani voisi kai sanoa että se on tuollaista pikku nättiä ja hidasta, kun toivoisin että siinä olisi vauhtia vaikka sitten tekniikka oliskin päin persausta. Jotenkin pitäisi altaasta löytää se kuuluisa kahva, mutta toistaiseksi se on ollut liian hyvin siellä kätkettynä. Pitäisihän sen löytyä, sillä löysinhän maratoniltakin sen seinän.

Kahdeksan kuukautta on nyt aikaa rakentaa kunto sellaiseksi että selviää Kalmarissa Ironmanin kunnialla läpi. Ajan käytön suhteen kompromissiherkkyys rupeaa olemaan laskusuhdanteessa. Viikon 49 jälkeen on tuntimäärissä pieni notkahdus, joten nyt olisi aika saada suuntaus nousujohteiseksi. Ja sitä lunta tarvitaan nyt nopeasti 40 senttiä, kiitos.

Uuudenvuodenpäivänä juoksu kulki varsin kivasti, varisnkin kun sitä vertaa tapaninpäivän juoksuun. Olisi mielenkiintoista tietää mikä oli erottava tekijä, kun molempia ennen oli pari kevyempää päivää ja muutenkin lenkit olivat varsin samanlaisia. Oletan että suurin ero oli siinä että tapanina lähdin lenkille pian pienen aamupalan jälkeen ja uutena vuotena pari tuntia hiukan runsaammaan aamupalan jälkeen.


En sen kummempaa vuosikoostetta viime vuodesta tohtinut tehdä; toteanpahan tässä vain että olin vuonna 2013 elämäni parhaassa kestävyyskunnossa ja tarkoitus olisi vuoden päästä toistaa sama lause. Vuositasolla tunteja kertyi noin 470, joka tarkoittaa yli 10% kasvua edelliseen vuoteen.


4 kommenttia:

  1. Mukavat tunnit sait kokoon viime vuodelta ja erittäin hyvät tulokset Joroinen mukaanluettuna. Ei jäänyt juuri mitään hampaankoloon .... ;-) Miten omissa analyyseissäsi päädyit siihen, että olet parhaassa kunnossa juuri nyt ? Näytäähän tilastojen valossa vuosi 2004 myös aika erinomaiselta vuodelta tuo mainitun kestävyyskunnon suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2004 oli hyvä vuosi, mutta ei erinomainen sillä 1:40 alitus puolikkaalla pitäisi laskennallisesti johtaa 3:30 alitukseen maratonilla. Jäin siitä yli vartin. Silloin olin melkein 10 vuotta nuorempi eikä harjoittelumäärät olleet ihan viime keväisellä tasollakaan laadusta nyt puhumattakaan, joten näihin oletuksiin perustuu tuo väittämäni.

      Poista
    2. Hyvät perustelut. Mulla on Amerikkalaisen fysiologin, tohtori Jack Danielsin (kyllä!) harjoitteluvauhtitaulukot, jonka mukaan 1h38min puolimaran aika vastaa 3h24min maraton aikaa.

      Poista
    3. Katsoin tuon laskennallisen ajan jollain nettilaskurilla, joka on varmaan rakennettu Jack Danielsin voimin. Henkilökohtaisesti luottaisin enemmän Kolmogorov-Smirnoviin ainakin jos dataa on vähän ja pitää tehdä tilastollista testausta. ;-)

      Poista