29.11.2015

Harjoittelun toteuma 201510-11 ja suunnitelma 201512

CrossFitin aloitus veti kropan aika rajuun jumiin. Yksi yökin meni tuskassa heräilyyn. Olkapäät, alaselkä sekä takareidet olivat kovilla, mutta kipu vaikutti olevan lihaksissa ja hellittävän liikkumalla. Lokakuussa kävin siellä kahdesti viikossa ja marraskuussa pystyin kahtena viikkona käymään kolmesti. Vähän tyhmää maksaa kuukausimaksua kun ei vaan kerkiä useammin - toiveissa oli alunalkaen 3-4 kertaa viikossa.


Vaihdoin työpaikkaa ja rupesin sen myötä työmatkapyöräilemään 2-3 kertaa viikossa; 18 kilometriä on matka töihin ja siihen olen hakenut sopivaa ajanottopätkää, jonka olenkin löytänyt. Noin kolme varttia se pätkä kestää ja sitten vielä viimein kilsa tuskaillen katuverkossa. Paras kohta työmatkassa on Nuolialantien nousu, joka löytyy segmenttinä Stravasta ja johon olen yrittänyt ladata kahden minuutin alitusta vaan enpä ole onnistunut kun 2:01 on enkka toistaiseksi.



Tunteja on kertynyt työmatkapyöräilyn ansiosta ihan mukavasti ja lankutkin kestävät nyt jo yli kolme minuuttia.


Käytiin työkavereiden kanssa Varalan kuntotesteissäkin. Kehon koostumuksen suhteen oleellisin tieto oli että vasemmassa jalassa on puoli kiloa vähemmän lihasta kuin oikeassa; yli 300 gramman eroa pidetään merkitsevänä. Niinpä kuljenkin portaat nykyään niin että otan vasurilla 2 porrasta ja oikean siihen viereen. Kahvia automaatista odotellessani teen vasemman jalan kyykkyjä, joten mielenkiintoita nähdä vaikuttavatko nämä toimenpiteet asiaan. Kynnysalueet ja vauhdit olivat hyvinkin odotetunlaiset.



Joulukuu on viimeinen CrossFit kuukausi, joten nyt täytyisi saada joka viikolle kolme käyntiä. Se lieneen työmatkapyöräilyn ja Koukkujärven tykkilumiladun lisäksi oleellisin tavoite ennen vuoden vaihdetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti